Mezzaluna

Mezzaluna

leeg

fot_opleiding

De basis voor Mezzaluna werd gelegd met regisseur en acteur Kevin Crawford.
Mezzaluna speelde tot nu toe in Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland.

Mezzaluna (muziektheater)

Mezzaluna is het eerste soloprogramma van Georgette en heeft als subtitel “Afscheid en verlangen”. We worden meegezogen in een oprecht verhaal over de liefde in ons leven. Het programma is ingetogen en intiem, maar soms ook vrolijk en uitbundig. Via muziek, zang en dans vertelt Georgette een prachtig verhaal vol emotie en hartstocht.

“Is Georgette een muzikant, een danseres, een zangeres, een toneelspeelster? Ja, dit is ze allemaal, maar belangrijker: ze is een dichteres, een spinneres van klanklandschappen die woorden en vergankelijke visuele beelden verweeft.

Ze graaft diep in haar schatkist van instrumenten, liedjes en herinneringen en haalt glimpjes van verhalen als schitterende goudklompjes naar boven. Ze belichaamt metaforen en maakt ze tastbaar voor het publiek: ze is zowel een levende aanwezigheid als een vergaarplaats van echo’s van een verleden dat reikt naar een toekomst. Terwijl ze de inhoud van deze schatkist onthult, staan we onszelf toe een logisch begrijpen los te laten en het intuïtieve meanderen van de voorstelling te vertrouwen. Ze leidt ons als de rattenvanger van Hamelen, maar we worden niet verleid of gehypnotiseerd. We versmelten eerder met de schuivende zandbanken van de voorstelling en onderwerpen ons, zoals Proteus, zachtjes aan hun metamorfoses. Georgette’s spel bestrijkt een scala aan stijlen, ze communiceert door een verscheidenheid aan vaardigheden: ze verbindt de ruimte tussen zang en instrument, tussen de waarachtigheid van het woord en de speelsheid van de dans. We kijken en luisteren betoverd, hoe ze de afstand van de componist combineert met de nabijheid van de verhalenverteller.”

Kevin Crawford

 

leeg